Vliegangst overwinnen

Angst voor vliegen of auto rijden? Laat jouw vakantiepret er niet door verpesten!

Exacte cijfers ontbreken maar volgens schattingen heeft zo’n 35% van de mensen een vorm van vliegangst en bij 20% is het zo hevig dat het hun reis, en die van hun reisgenoten, behoorlijk kan verpesten. Vliegangst (aviofobie) komt dus veel voor, niet alleen tijdens het vliegen maar ook bij de gedachten aan de vliegreis. Daar gaat je voorpret en het genieten tot en met de laatste vakantiedag.

Vliegangst is zelden het gevolg van een traumatische ervaring bij het vliegen zelf. Vaak is de angst voor vliegen gecombineerd met andere angsten zoals claustrofobie, hoogtevrees, angst voor controleverlies. De angst voor de vliegangst, angst voor paniekaanvallen en vaak ook schaamte doen hier nog een schepje bovenop. Niet alleen vliegangst kan jouw vakantie verpesten, ook angst om lange tijd in een auto te zitten of door tunnels te rijden komt veel voor en heeft dezelfde vervelende en overheersende uitwerking op jou en jouw reisgezelschap. En alsof het al niet lastig genoeg is vinden mensen met vliegangst het vaak ook te spannend om in een lift te stappen, hoge gebouwen te bezoeken of bijvoorbeeld te gaan snorkelen. Genoeg redenen om naar een oplossing te zoeken.

Angst verminderen of zelfs wegnemen
Gelukkig is er voor veel mensen een mogelijkheid om deze angsten sterk te verminderen en zelfs helemaal weg te nemen. Speciaal voor de komende vakantieperiode heb ik een kennismakingsaanbod met IEMT therapie. Deze therapievorm waarbij wordt gewerkt met oogbewegingen volgens bepaalde patronen werkt snel, eenvoudig en effectief. Omdat IEMT werkt met het gevoel waar je last van hebt zoals je dat nu ervaart en jouw herinnering aan dat gevoel, hoef je niet perse de oorzaak of herkomst te kennen voor een effectieve behandeling. Bij IEMT is het ook niet nodig om eventuele nare ervaringen te herbeleven of iets te vertellen waar je je voor schaamt. Het is daardoor een cliënt-vriendelijke behandelmethode en meestal zonder vervelende bijwerkingen.

IEMT is voor veel mensen een effectieve therapie, niet voor iedereen. Of het bij jou werkt kan ik niet beloven. Ik beloof wel dat we dit serieus onderzoeken en testen tijdens de eerste sessie. Als het bij jou niet werkt (en dat bepaal je zelf)  hoef je de eerste sessie niet te betalen en stoppen we het traject. Bij het behandelen van een specifieke angstklacht zoals vliegangst zijn 3-5 sessies van ongeveer drie kwartier meestal voldoende. De prijs per sessie voor particulieren is normaalgesproken €95. In de maanden mei t/m juli 2022 kost een traject van 3 sessies €250 in plaats van €285. Dus wil je vliegen, autorijden of zelfs snorkelen met minder angst en meer plezier, neem dan snel contact op voor het maken van een afspraak. Het aantal plaatsen is beperkt.

IEMT is niet voor iedereen geschikt, er is een aantal redenen om niet voor deze therapievorm te kiezen zoals oogproblemen en een neurologische diagnose. Hierover vertel ik jou meer voordat we de eerste sessie inplannen. Alle sessies vinden plaats in onze coachpraktijk in Nootdorp.

En natuurlijk werkt IEMT ook vaak effectief bij werk gerelateerde angstklachten. Je kan hierbij denken aan problematisch uitstelgedrag, geen grenzen aan durven geven, niet durven spreken in of voor groepen, bang zijn voor negatieve feedback of afwijzing en het vermijden/ontlopen van spannende werksituaties. Maar voor nu eerst focussen op jouw ontspannen vakantie met zo min mogelijk angst voor de reis.

Wil jij IEMT uitproberen? Vul dan hieronder jouw gegevens in en ik neem contact met je op.